keselamatan

Kerajaan Malaysia isytihar perintah kawalan pergerakan dari 18 hingga 31 Mac 2020 bagi bendung penularan covid-19

Sharing is caring

Semua rakyat Malaysia yang baru saja pulang dari luar negara dikehendaki menjalani pemeriksaan kesihatan dan kuarantin sendiri selama 14 hari.

Sekatan juga dikenakan ke atas kemasukan pelancong ke Malaysia, tetapi orang asing akan dibenarkan meninggalkan negara ini. Duta dan diplomat boleh pulang ke negara masing-masing, sementara keputusan mengenai sama ada pemegang visa jangka panjang boleh memasuki negara akan dibuat pada hari Selasa.

Baca:  Status Covid-19 di Malaysia setakat 5 April 2020

Di samping itu, semua sekolah tadika, sekolah rendah dan menengah dan sekolah swasta, serta semua institusi pengajian tinggi dan institusi pendidikan tinggi dan institusi latihan kemahiran di seluruh negara, akan ditutup.

Juga diumumkan penutupan semua premis kerajaan dan swasta kecuali mereka yang terlibat dalam perkhidmatan penting termasuk air, elektrik, tenaga, telekomunikasi, pengangkutan, penyiaran, kewangan, keselamatan dan kesihatan.

Baca:  Status Covid-19 Malaysia terkini pada 7 April 2020

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 9

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge