kewangan motivasi

Kerja Hilang, Duit Makin Kurang Dan Tak Boleh Bayar Bil Itu Ini Akibat PKP?

Sharing is caring

Time PKP ni ramai yang terkesan dengan apa yang berlaku.

Kerja hilang, duit makin kurang, tak boleh bayar itu ini dan jika berlanjutan PKP, tak mustahil akan BANKRAP!

Tahu perasaan bagaimana bila bankrap?

Usahawan bernama Hafiz Mansor ni dah lalu dan hidup sebagai orang bankrap selama 6 tahun.

Dari bisnes telekomunikasi, bisnes kedai jamu, kedai baju bundle sampai la buat produk sendiri akhirnya bankrap!

Dari ada duit banyak, buat jualan RM2.1juta setahun dan lepas tu hilang satu persatu.

Dia tak ada apa. Hilang segalanya. Akaun bank kena freeze. Down habis!

Walaupun hilang nikmat kena tarik tapi time tu dia dapat rasa Allah ada dengan dia. Allah masih sayang dengan dia sedangkan sebelum ni masa dia ada duit dia lupa Allah.

Apa yang Hafiz Mansor buat?

Kalau korang masih boleh hidup dan belum bankrap atau sedang bankrap, bacalah kisah dia sebab korang akan banyak belajar dari kesalahan dan kegagalan yang dia lalui.

Sedangkan dia bila dah bankrap pun masih boleh buat duit dan penuhkan akaun bank apa lagi korang yang belum bankrap.

Baca:  Kenapa Saya Mahu Anda Berjaya

Mesti akan jadi lebih kaya dari dia ni. Percayalah.

Dia nak korang bersedia dari fizikal dan mental dalam keadaan sekarang.

Banyak ilmu yang korang boleh belajar dari pengalaman jatuh bangun dia sendiri.

Buat apa kita nak rasai kegagalan kalau kita boleh belajar dari kegagalan orang lain.

Hafiz Mansor sendiri kalau down dia akan baca balik ebook dia ni. Dan serius, air mata akan mengalir tanpa sedar.

Korang pun tau bila bankrap ni, kepala akan jadi serabut. Akaun kena freeze dan banyak yang akan tersekat. Memang down lah!

Tapi Hafiz Mansor ni dia tak putus asa. Cari jalan keluar sebab sampai bila nak hidup murung dan sedih?

Hidup kena teruskan!

Dalam kisah dia ni di kongsikan apa yang dia berniaga dari sekolah rendah sampai la dia ada bisnes dia sendiri. Status bankrap tapi duit masuk.

Kisah dia ni bukan seperti kisah biasa yang membosankan. Korang akan dapat rasa dekat sangat kisah ni.

Jadi siapa yang ada hutang banyak tak nak hidup bankrap, siapa yang dah bankrap dan nak bangun semula, memang saya REKOMEN sangat baca kisah dia ni.

Baca:  Amalan syukur menjemput ketenangan dan kebahagiaan

Bagi yang tak nak bankrap, korang kena tahu kisah ni. Sebab kalau yang bankrap pun masih boleh buat duit, apa lagi yang tidak bankrap.

Kalau yang dah ada tanda nak bankrap tu atau sudah bankrap, tak perlu takut dan risau sebab masih boleh buat duit jika tahu cara nak bangkit semula.

Yang penting bukan cari duit dulu tapi naikkan semangat diri yang down. Nanti duit akan datang tanpa diduga.

Semua ni dikongsikan oleh usahawan Hafiz Mansor melalui pengalaman jatuh bangun hingga bankrap.

Mana tahu apa yang dikongsikan menjadi titik tolak diri kita untuk jadi lebih baik.

Semuanya dia kongsikan perjalanan naik turun dia berniaga dulu dalam satu ebook 210 muka surat beserta dengan gambar-gambar.

Belajarlah dari pengalaman orang gagal ni.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 30

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge