Ketandusan Idea Nak Buat Ayat Promosi Untuk Pemasaran?

Dah berjam-jam Faizal duduk depan komputer.

Tak buat apa-apa pun.

Asyik dok scroll newsfeed.

Ada kerja tapi tak buat.

Tak ada idea.

Tak tahu nak tulis apa.

Duduk macam tak ada kerja walaupun banyak kerja belum setel.

Hari demi hari kerja bertambah.

Dulu beli komputer ingat nak bisnes.

Buat bisnes online jual barang dari rumah.

BACA:  4 Ayat Copywriting Tingkat Jualan

Menulis ni memerlukan kekuatan.

Cut and paste tak menjadi.

Kena perah idea. Benda ini ramai orang tak mahir.

Perah otak untuk menulis!

Tak ada idea, nak tulis apa? tak boleh buat promosi.

Untuk menulis ayat pemasaran, perlukan ilmu penulisan.

Itulah yang terjadi pada Faizal, dia mengalami ‘writer block’.

Faizal pun perasan juga lihat newsfeed peniaga lain sentiasa terisi dan dipenuhi penulisan kreatif.

BACA:  4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Bila Faizal bertanya kepada mereka mana depa semua dapat idea menulis.

Pupa-rupanya diaorang dah pi belajar menulis.

Patut pun semua ayat power, gitu.

Memang tertinggal aku ni, bisik hati Faizal.

Lepas tu apalagi, Faizal terus sambar satu panduan pembelajaran promosi menggunakan penulisan kreatif.

Nak tahu penulisan nak buat macammana?

Baca: Belajar menulis untuk pemasaran

BACA:  Minat Menulis?

[1-click-image-ranker]

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: