Komisen affiliate bagaimana caranya?

Perkongsian ini adalah agar lebih ramai orang tahu bagaimana caranya untuk mendapat pendapatan tambahan komisen affiliate dari internet.

Komisen produk internet marketing:

rahsia komisen affiliate terbongkar

Komisen produk hiasan dalaman

komisen affiliate hiasan dalaman

Komisen produk tips murah rezeki

komisen affiliate murah rezki

Komisen produk panduan mudah hamil

komisen affiliate panduan hamil

Adakah anda tahu terdapat program Jomniaga.com yang menawarkan komisen apabila anda berjaya menjual barangan bagi pihak mereka. Dengan kata lain anda perlu menyertai program ini sebagai agen. Percaya tak jika kami nyatakan anda tidak perlu sebarang modal untuk menjadi agen dan bila menghasilkan jualan anda mendapat komisen?

Anda tidak akan rugi satu sen pun!

Kesemua promosi, pembelian dan transaksi dijalankan secara online tahu-tahu komisen dah masuk akaun bank. Begitu mudah urusannya tidak perlu anda berjumpa pelanggan kerana medium sosial seperti blog dan facebook secara tidak direct hari-hari terdedah dengan pengunjung dan rakan rakan anda yang juga merupakan prospek pelanggan bagi produk yang anda ingin jual.

Konsep jualan pula sebaiknya ‘bukan yang menjual’.

Prinsip utama yang boleh digunapakai adalah promosi secara santai. Cukup dengan paparkan kebaikan produk dan diakhiri dengan link promosi produk anda. Usaha promosi pula perlu konsisten dan berterusan, tidak putus asa – jika belum ada jualan, tukar strategi dan buat eksperimen demi eksperimen hingga dapat jualan.

Jangan dilihat pada jumlah komisen yang sedikit untuk dijadikan alasan untuk anda tidak bermula. Namun cuba bayangkan jika anda berjaya berkongsi produk – produk ini dengan 10 orang setiap bulan tentu lumayan. Ini kerana anda tak mengeluarkan sebarang modal pun untuk menjalankan aktiviti sebegini.

Tips menghasilkan jualan dan komisen affiliate Jomniaga.com di Facebook

1. Daftar percuma dengan program affiliate ini yang kukuh dan dipercayai membayar komisen TANPA GAGAL in shaa Allah.

2. Kenal pasti apakah produk ataupun servis yang anda ingin jual di FB anda tak kisahlah sama ada ianya berbentuk servis, produk digital atau fizikal. Kenalpasti SATU dulu.

3. Senaraikan KENAPA orang perlu beli produk tersebut daripada anda ? Sebaiknya senaraikan 3-5 SEBAB kenapa orang WAJIB beli produk tersebut? Lagi banyak sebabnya, lagi baik.

4. Update atau share salah satu SEBAB yang anda dah senaraikan tadi kat wall Facebook anda.

5. Jika ada yang LIKE ataupun KOMEN status tersebut, terus hubungi mereka dengan menghantar satu Private Message (PM) & offer produk anda kepada mereka.

6. Tunggu respons daripada mereka dan cek akaun affiliate sekiranya ada pembelian

7. Ulang…ulang…dan ulang sehingga anda berjaya peroleh komisen.

Sepatutnya anda sudah tidak ada lagi alasan kerana cara promosi pun dah disediakan. Apa yang anda perlu buat hanyalah ikut sahaja arahan langkah demi langkah dan anda sudah pasti 99.9% berjaya. Jika dapat komisen jadi 100% berjayalah.

Kemudian jika anda inginkan tips advance promosi affiliate dan inginkan komisen dengan lebih banyak dan berfikiran teknik promosi yang diberi ni agak mudah maka anda boleh dapatkan teknik advance promosi affiliate.

Ingin nak mula dapat komisen?

Klik sini —> Dapatkan mesin komisen anda SEKARANG!

mesin komisen

1 comment / Add your comment below

  1. Kemudian, saya sertai pula “Affiliate Program”. Tiada modal diperlukan juga. Hanya promosikan produk orang lain, dan jika ada pelawat singgah melalui “link affiliate” kita, kita akan dibayar komisen. Kerja ini saya lakukan sekali sahaja iaitu daftar akaun affiliate dan pasang banner di blog popular saya tadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge