Komunis vs Taliban Afghanistan namun tanpa sedar negara dijajah warga asing

Sharing is caring

Sesiapa sahaja dapat merasai pengalaman berada di Dhaka, Bangladesh dan Kathmandu, Nepal dengan hanya memandu di tengah ibu kota pada hujung minggu.

Dalam pada politikus sibuk bertelagah satu pihak mengaitkan DAP dengan komunis manakala kerjasama PAS-UMNO dikatakan pakatan macam Taliban di Afghanistan namun isu sebenar dah ditenggelamkan dengan isu-isu yang tampak penting tapi sebenarnya disensasikan.

Baca:  Masuk Singapore dengan kereta sendiri masa cuti sekolah

Kenapa sensasi?

Taliban? Afghanistan? Siapa yang seperti itu di Malaysia? Tiada. Komunis? Kita kapitalis adalah. Jika komunis semua kekayaan perlu diserahkan kepada kerajaan. Takde yang kaya sendiri-sendiri.

Apa pula yang realitinya?

Pendatang asing. This is real. Berjuta pendatang asing ada di Malaysia. Sebuah NGO menyatakan bahawa lebih ada ramai pendatang yang haram dari pendatang yang sah. Jika yang sah sudah ada berjuta apapula bilangannya yang haram?

Baca:  Rasa stress? Baca dan hadam 2 tips atasi stress dalam jalani kehidupan yang mencabar ini

Isu apa yang sepatutya difokuskan? dan mengapa pula bertelagah yang tidak membawa ke mana?

Undang-undang dan peraturan perlu kembali ditegakkan mengikut yang asal. Yang warga asing sah diteruskan pemantaun manakala yang haram perlu dibawa pulang. Kemasukan haram yang disogok perlu dikenalpasti dan diberhentikan.

Allahu wahai politikus ku!

Baca lanjut di: www.msn.com

Hits: 4

Comments |0|

CommentLuv badge

Legend *) Required fields are marked
**) You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>