Sape kata youtube driving tak banyak view, tak ramai subscriber, baik korang tengok youtube brader Azrul Haiza ni

Abang ni kerja dia bawak lori kontena hari-hari. Dan setiap hari dia rakam perjalanan dia bawak lori kontena sambil membebel hal isu semasa.

Boleh tahan juga mulut abang ni pok pek pok pek.

Dia ibaratkan youtube ni diari dia. Dia edit sikit-sikit dan upload perjalanan dia bawak lori kontena.

Bukan semua orang tahu bagaimana kehidupan orang bawak lori kontena ni.

Baca:  Video kangkung remix dah jadi viral

Disebabkan dia rajin rekod dan upload serta tak tak peduli pasal view dan subscriber, sedar tak sedar dia dah upload sebanyak 567 video!

Konsisten beb! Edit pun pakai Kinemaster yang percuma saja.

Dia sambil memandu sembang tak kosong. Ada saja cerita dia. So dia ada konten nak disampaikan.

Headline dia cantik, thumbnail dia juga buat orang rasa nak klik.

Korang yang buat kerja hari-hari tu, apa kata upload kat youtube. Kongsikan apa yang korang buat.

Baca:  Sugu Pavithra dah dapat income dari youtube setelah kongsi resepi masakan india untuk keluarga

Dalam masa yang sama, belajar hasilkan tajuk, description dan thumbnail yang betul.

Barulah video kita orang nampak dan akan KLIK untuk TONTON.

Kalau korang nak jadi youtuber baru buat 10 video youtube tak banyak view, tak ramai subscriber dah give up, baik korang tengok brader ni.

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Popups Powered By : XYZScripts.com