youtube

Korang tahu masak tapi tak tau nak buat video youtube macam Cik Dadida?

Sharing is caring

Channel Youtube Cik Dadida ni antara channel yang korang boleh follow cara dia buat video.

Dia akan masak makanan tu ikut trend semasa.

Dah la dalam video dok sorang-sorang, masak sorang-sorang, makan pun sorang-sorang. Apa ada hal kan..

Bahan yang dia guna pun mudah, bekas nak masak pun simple saja. Rasanya dia rakam pakai phone saja ni.

Dia buat video pun cakap dalam bahasa utara. Tak ada masalah pun sampai la dia dapat boleh dapat 120k subscriber.

Baca:  Cara nak buat video affiliate dengan mudah dan percuma

Video dia pun tak sampai 100 video. Baru 68. Baru-baru ni dapat sesuatu dari Youtube. Maybe plat Silver.

Cara dia buat headline atau tajuk tu betul. Terus sampai keyword dia. Thumbnail dia pun simple dan jelas mata memandang.

Description yang dia masukkan pun jelas dan mesra SEO. Lengkap.

Korang tahu masak tapi tak tau nak buat video youtube macam mana?

Baca:  Nak buat youtube tapi tak pandai nak edit bukan alasan bagi Sazali Adam Bahar yang giler memancing

Korang follow saja cara dia.

Korang juga boleh belajar cara nak buat tajuk menarik, description menarik dan thumbnail menarik dengan belajar teknik yang betul.

Sabar, konsisten dan kekal dalam 1 niche.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 39

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge