Kulit baby tersayang anda alergik dan mudah timbul ruam bernanah?

Penulis jemputan: Cloth Diaper Malaysia

Kenapa perlu pakai cloth diaper? Mungkin ramai yang belum tahu. Cloth diaper adalah sangat sesuai bagi baby yang alergi terhadap pampers.

Masa saya kecik-kecik dulu takde pakai pampers ni cuma pakai towel cotton yang dibuat barut dan diikat keliling. Selalunya barang-barang yang natural macam kain kapas takde nak memberikan tindakbalas negatif terhadap kulit baby yang sangat sensitif.

So, zaman sekarang ni macam-macam la jenis dan brand pampers yang mampu menyerap air dan oleh itu dia guna bahan bukan semulajadi untuk penyerapan yang cepat dan banyak. Tapi bahan ni bukan semuanya sesuai dengan kulit baby kita. Lain baby lain tindakbalas kulit. Ada yang tahan dan ada juga yang tak tahan. Jadi kenala try brand demi brand lihat mana yang sesuai.

Jika tak ada yang sesuai, cloth diaper adalah jawapannya. Cari cloth diaper yang natural dan diperbuat dari fabrik kain kapas atau bahan lain yang tidak merosakkan kulit. Lagipun cloth diaper ini boleh diguna semula setelah ianya dibasuh. Contoh-contoh cloth diaper silalah lihat di bawah.

Cloth Diaper Malaysia merupakan pembekal cloth diaper yang diimport dari China untuk membantu para ibu-ibu memilih yang terbaik untuk baby mereka. Cloth diaper boleh ditempah samada melalui Facebook Cloth Diaper Malaysia  lihat sahaja katalog produk kami di laman web Cloth Diaper Online Store.

Hits: 2

This entry was posted in iklan, iklan online and tagged by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

2 thoughts on “Kulit baby tersayang anda alergik dan mudah timbul ruam bernanah?

  1. Betul tu, bukan semua bayi dapat pakai pampers yang mudah didapati ini. Sesetengah bayi akan ruam pada kulit kalau lambat tanggalkan pampers.

  2. tulah kalau pampers mahal sekalipun tapi pakai telebih lama pun bole timbul ruam. tengok ketahanan masing-masing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge