Kulit baby tersayang anda alergik dan mudah timbul ruam bernanah?

Penulis jemputan: Cloth Diaper Malaysia

Kenapa perlu pakai cloth diaper? Mungkin ramai yang belum tahu. Cloth diaper adalah sangat sesuai bagi baby yang alergi terhadap pampers.

Masa saya kecik-kecik dulu takde pakai pampers ni cuma pakai towel cotton yang dibuat barut dan diikat keliling. Selalunya barang-barang yang natural macam kain kapas takde nak memberikan tindakbalas negatif terhadap kulit baby yang sangat sensitif.

BACA:  Teknik FBads - iklan paling murah dalam dunia

So, zaman sekarang ni macam-macam la jenis dan brand pampers yang mampu menyerap air dan oleh itu dia guna bahan bukan semulajadi untuk penyerapan yang cepat dan banyak. Tapi bahan ni bukan semuanya sesuai dengan kulit baby kita. Lain baby lain tindakbalas kulit. Ada yang tahan dan ada juga yang tak tahan. Jadi kenala try brand demi brand lihat mana yang sesuai.

BACA:  Pemasaran tadika dengan menekankan lokasi premis anda

Jika tak ada yang sesuai, cloth diaper adalah jawapannya. Cari cloth diaper yang natural dan diperbuat dari fabrik kain kapas atau bahan lain yang tidak merosakkan kulit. Lagipun cloth diaper ini boleh diguna semula setelah ianya dibasuh. Contoh-contoh cloth diaper silalah lihat di bawah.

Cloth Diaper Malaysia merupakan pembekal cloth diaper yang diimport dari China untuk membantu para ibu-ibu memilih yang terbaik untuk baby mereka. Cloth diaper boleh ditempah samada melalui Facebook Cloth Diaper Malaysia  lihat sahaja katalog produk kami di laman web Cloth Diaper Online Store.

BACA:  Cara promosi produk di fanpage dengan kos fb ads boost post serendah RM16 sahaja

2 thoughts on “Kulit baby tersayang anda alergik dan mudah timbul ruam bernanah?”

  1. Betul tu, bukan semua bayi dapat pakai pampers yang mudah didapati ini. Sesetengah bayi akan ruam pada kulit kalau lambat tanggalkan pampers.

  2. tulah kalau pampers mahal sekalipun tapi pakai telebih lama pun bole timbul ruam. tengok ketahanan masing-masing.

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: