Lelaki Ini Raih Hampir RM10K Berniaga Di Shopee

Sumber: SAYS.com

Kalau dia boleh, kita pun mesti boleh. 🙂

Seorang lelaki bernama Mohamad Farhan menerusi Facebook membuktikan bahawa dia mampu menjana pendapatan ribuan Ringgit secara konsisten setiap bulan, hanya dengan Shopee.

Lebih menarik, saudara Farhan berkongsikan secara terperinci tentang step by step dan cara bagaimana beliau melakukannya.

Baca perkongsian penuh di bawah:

Ramai jugak yang PM aku tanya pasal Shopee, aku buat apa sekarang, macam mana nak niaga dekat Shopee. Sekarang ni aku 100% kerja dekat rumah. Duduk rumah besarkan badan. Aku pun baru je berjinak-jinak dengan Shopee ni dan Alhamdulillah, ada hasilnya.

So let me share untuk yang baru-baru nak berjinak dengan Shopee. Nak buat part time ke, nak buat majukan lagi bisnes ke, Shopee 100% FREE.

Step 1: Kena ada Shopee app. Register.

Step 2: Wajib update alamat dan acc number dalam Shopee. Ni penting.

Step 3: Apply “free shipping program”. Ini sangat-sangatlah penting. Sebab buyer, mereka nak postage free. Untuk apa nak postage berbayar kalau boleh dapat free.

Step 4: Upload lah barang-barang jualan dan gunakan ayat-ayat menarik minat pembeli. Kalau boleh, letak # sebanyak mungkin untuk tarik lebih pembeli. Timbang siap-siap berat item nak jual, masukkan dalam product detail siap-siap.

Borang PL9 boleh ambil dekat pejabat pos. Setiap kali pos, tak perlu bayar apa-apa. Semua Shopee dah uruskan. Sebab tu kena apply free shipping program. Senangkan.

Selebihnya boleh rujuk di bawah:

Cara nak POS:
– Print waybill (consigment note) 
– Gunting waybill jadi 4 helai, satu simpan
– Lagi 3 selit dalam pocket parcel
– Isi borang PL9 dan letak sekali dengan parcel
– Dropoff di pejabat pos atau arrange pickup
– DONE

Farhan yang menjual produkmakanan kucing menggunakan fungsi boost now ini untuk menarik pelanggan.

Fungsi button ‘boost’ ni untuk meningkatkan lagi view orang pada product kita. Boleh boost 5 items dalam setiap 4 jam. Percuma! So rajin-rajinlah tekan boost kat Shopee ni yee.

Hits: 109

2 thoughts on “Lelaki Ini Raih Hampir RM10K Berniaga Di Shopee

  1. Pingback: Apa nak buat jika saya nak mula bisnes di tahun 2020? – KepokLekor.com

  2. Pingback: Cara Jual Barang Online | KepokLekor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge