Mahu mula bisnes online 2020?

Nak mula bisnes pada tahun 2020?

Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat?

Rasanya ada juga yang dari tahun 2014 kata tahun depannya nak start biz 2015.

Tapi tinggal angan-angan semata.

Okey takpe saya bagi tips bagi yang nak mula tahun 2020.

Its never too late to start your dream.

Tipsnya asas ialah mantapkan skill “cara nak tarik pelanggan online” terlebih dulu.

Ini adalah asas bisnes online – trafik.

Tanpa trafik, bisnes online anda pasti tak taha lama.

Mahirkan diri dengan yang asas, lepas ni nak jual apa pun juallah, takde masalah.

In shaa Allah.

Ini ada satu lagi tips.

Macammana nak tarik pelanggan?

Nampak simple tapi tak semua ada idea.

Pelanggan online tak sama dengan pelanggan offline.

Pelanggan offline berhubung satu sama lain face to face, pelanggan online pula berlainan ceritanya.

Pelanggan online kebanyakannya tertarik apabila baca posting pembeli di FB, twitter.com, sales page etc.

Jadi sebelum anda mula bisnes, semestinya anda perlu ada kepakaran untuk status update wall.

Atau apabila anda mulakan dengan stok produk yang banyak, anda pasti akan tertekan untuk habiskan stok apabila mendapati posting anda semuanya krikk…krikk…krikkk.

Dengan ‘kepopularan’ anda yang tak seberapa, sukar pastinya anda untuk jual produk di internet/FB.

Jadi bagaimana nak tarik pelanggan online?

Skill yang diperlukan ialah bersosial cara santai di FB profile untuk anda buat sedikit popular dan ramai follower.

Stage ini dipanggil personal branding anda sebagai penjual mesti mula2 somehow mempopularkan diri sendiri.

Bila dah terkenal baru cuba next stage ialah menjual produk.

Nak menjual pula mestila ada produk dan mesti tahu produk apa yang laku, produk apa yang hot, produk apa yang banyak permintaan, produk apa yang evergreen gitu etc etc.

Kemudian mana nak cari produk ni dengan harga yang murah dan supplier mana yang sanggup bagi kat kita harga special supaya kita boleh la untung berbaloi-baloi.

Jadi nak mula bisnes kena tahu selok belok basic ni dulu sebelum terjun kedunia bisnes. Jangan takut yang penting kena ada ilmu di dada in shaa Allah.

Klik sini —> Mulakan bisnes di tahun ini!

Hits: 2

2 thoughts on “Mahu mula bisnes online 2020?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge