kesihatan

Mata kabur sebaik sahaja bangun pagi

Sharing is caring

Mungkin ada yang pernah alami macam ini.

Bangun pagi je tiba-tiba mata macam tak berapa nampak.

Fokus penglihatan pun dah lari.

Cuba baca paper pun macam kelam je.

Nampak double, penglihatan berlapis.

Jika drive ok lagi sebab darjah penglihatan masih luas.

Cuma selalu boleh baca paper tapi bangun pagi nampak tulisan dua lapis.

Baca:  Tips elak hidung tersumbat

Dalam kebanyakan kes, kejadian ini mungkin bertahan dalam setengah hari je.

Bila sampai tengahari penglihatan akan kembali pulih.

Namun ada kes dah sampai 24 jam masih belum pulih-pulih juga.

Keadaan ini mungkin boleh disebabkan kanta mata yang tidak berfungsi dengan baik.

Darah mungkin tak sampai ke kanta dengan lancar.

Saya pernah alaminya.

Baca:  Kenapa haiwan liar melata diharamkan makan, ini hikmahnya bila terjadi outbreak jangkitan coronavirus yang ditakuti

So, saya cari habbataus sauda dan makan dua kapsul.

Esoknya alhamdulillah, mata dah ok.

Malah fokus penglihatan makin bertambah baik apabila dah makan habbatus sauda.

Anda juga boleh cuba tips ini.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 0

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge