kereta import

Mazda Premacy MPV kompak dan padat

Sharing is caring

Mazda Premacy adalah MPV kompak dan kereta import yang dibina oleh pengeluar Jepun Mazda dari tahun 1999.

Generasi pertama Premacy dibina di Jepun dan dieksport ke Eropah dan Asia. Versi re-badged dijual oleh Ford di beberapa pasar Asia (termasuk Jepun) sebagai Ford Ixion atau Ford MAV.

Generasi kedua seterusnya dijual di luar Jepun sebagai Mazda5. Ford Lio Ho di Taiwan, yang memasang Mazda5 untuk pasaran tempatan, menyesuaikan versi yang dicadangkan sebagai Ford i-MAX pada tahun 2007.

Baca:  Subaru Forester berbaloikah

Generasi pertama Premacy adalah dua atau tiga baris, lima atau tujuh penumpang kenderaan, manakala generasi kedua menambah barisan ketiga tempat duduk hingga enam penumpang dalam bentuk Amerika, dan tujuh penumpang di luar Amerika Syarikat. Kedua-dua generasi ini mempunyai lantai bersebelahan, lipat atau baris kedua yang boleh dilepas, dan kerusi belakang lipat.

Baca:  Proton perkenal Exora 2019 mula dari RM59,800

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 2

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge