Nak buat youtube tapi tak pandai nak edit bukan alasan bagi Sazali Adam Bahar yang giler memancing

video mancing sembilang
Upload video mancing pun jadi

“Nak buat youtube tapi tak pandai nak edit laaa…”

Ramai jugak yang aku jumpa bagitau macam ni.

Siapa kata kena pandai edit untuk mula buka Channel Youtube?

Ada video lelaki nelayan ni aku tengok. Dia upload video dia tangkap ikan lah, tangkap ketam lah.

Video dia haram tak edit.. Apa yang dia rakam, itu yang dia upload.

Baca:  Follow youtube Hock Chai's Flavors Talk kalau korang jenis malu dan tak pandai cakap depan kamera

View video dia PULUH RIBU ke RATUS RIBU weyhh..

Audio pun out. Tengok berapa subscriber dia sekarang?

Sekarang dah pandai edit sikit berbanding awal dulu.

Aku rasa income dia kat youtube lagi banyak dari dia tangkap ikan.

Rakam dan upload saja untuk permulaan.

Nak daftar login pun pakai GMAIL sahaja. Lepas tu dah boleh masuk setup channel.

Baca:  Cara mudah buat video dengan WPS Presentation

Upload gambar profile. Banner letak je apa pun dulu.

Lepas tu upload video. Masukkan Headline dan Description. Then upload.

TAPI untuk buat orang tau video kita upload ni, buatkan Headline dan Description yang menarik perhatian.

Barulah view naik.

Belajar la skit nak buat views video naik ribu riban kan.

video mancing udang
Video menjaring udang ketam
video mancing pari
Video pari peli ada 69k views perghhh

Hits: 29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Popups Powered By : XYZScripts.com