kereta import

Memang Dah Sah! Proton Dedahkan Rupa Sebenar X50 Tanpa Selindung!

Sharing is caring

Ini bukan edit, ini betul-betul – tanpa berselindung, Proton telah mendedahkan rupa sebenar model yang paling ditunggu-tunggu tahun ini iaitu SUV segmen-B Proton X50!

Proton X50 dijangka bakal menerima unit janakuasa sama seperti versi tertinggi Binyue pada pasaran China iaitu enjin 1.5 liter tiga-silinder turbo menjana 174 hp/255 Nm dan kotak gear klac-berkembar tujuh-kelajuan automatik.

Baca:  Perodua Aruz - apa beza dengan Honda BR-V, Toyota Rush dan Proton X70 dalam pasaran Malaysia

Imej kunci untuk model ini juga telah terdedah baru-baru ini, dan nampaknya hampir pasti ia turut menampilkan fungsi untuk menghidupkan enjin dari jarak jauh. Jadi bagaimana? Makin tak sabar dengan pelancaran model yang paling dinanti-nantikan ini? 

Baca lanjut di: Paul Tan’s Automotive News

Hits: 14

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge