english

MUET 2017

Sharing is caring

MUET 2017 datang lagi.

Get ready for November 2017 session.

Tarikh pendaftaran dibuka dari 2 Jun sehingga 1 Ogos 2017 (boleh rujuk Jadual Pendaftaran MUET 2017)

Masih ada masa lagi untuk daftar MUET dan masih cukup masa lagi untuk buat preparation.

Dengan syarat material yang cukup dah ada di tangan.

Dah kumpul material?

Dah ke… alhamdulillah.

Tapi bagi yang belum jangan gelabah.

Apa – apa pun exam dalam dunia ni yang susah akan jadi mudah jika tahu apa yang akan keluar so minda kita akan get ready lebih awal.

Baca:  What type of MUET exam questions to expect ?

Maksudnya kat sini takdelah soalan bocor ke apa tapi yang penting tahu format dan apa jenis soalan yang akan ditanya.

Yang jadi masalahnya ialah kita blurrr takde idea apa yang akan keluar.

Study hentam keromo semua belasah tapi yang lain pula yang keluar.

Itu memang masalah.

Jadi untuk nak bersedia kena la berusaha cari bahan yang nak study.

Baca:  MUET last minute tips

Study jangan main cekup sahaja buat cukup syarat.

Jika nak tahu sangat apa yang nak di study MUET ni boleh cek laman web persediaan MUET.

Sebagai guru English ni mummy paham sangat nak study ni perlukan kita buat sikit homework, get use to it.

In shaa Allah.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 2

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge