Mula bisnes dengan mencari barang sesuai untuk dijual

Betul ke ni. Anda nak mula bisnes?

Belum ada barang nak jual?

Jika belum bolehlah cari di facebook, majalah.com dan sebagainya.

Jika dah ada barang, apalagi terus jual pada pelanggan yang berpotensi.

Tak tahu macammana?

Cuba buat survey/validation di akaun facebook anda.

Bagitau friends anda ada satu barang. Barang ni dah banyak bantu anda selesaikan masalah yang selama ini membelenggu hidup anda.

BACA:  Cara promosi tadika yang akan mudah menarik perhatian membuka mata ibubapa

Terangkan faedah barang ni kepada friends dan memang berbaloi kalau mereka dapatkannya.

Katakannya anda jual tak mahal, kalau kat luar harga mungkin lebih mahal.

Siapa berminat, minta mereka komen dan pm.

Target satu hari, satu sale. Itu target permulaan.

Lama-lama bolehlah tingkatkan target lagi.

Mula-mula satu sale sehari. Lepas tu dua, tiga, empat dan seterusnya …

BACA:  Bisnes tanpa modal (buat dari rumah)

Jangan serius sangat dan gunakan bahasa mudah dan santai.

Anda dah pun boleh mula bisnes.

Bagi yang belum ada barang untuk dijual, tentunya belum boleh mula. Cuba dapatkan barang dengan harga murah dari local supplier atau borong dari China.

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

BACA:  Borong dari pembekal barang China online

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

Klik sini —> Tips mula bisnes

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: