bisnes internet

Mula bisnes online sebagai pendapatan tambahan

Sharing is caring

Anda sedang mencari-cari jalan untuk menambah pendapatan?

Dalam zaman yang semakin mencabar ini, menjalankan banyak kerja dalam satu waktu merupakan perkara lumrah yang perlu dihadapi dan ditangani.

Kos kehidupan yan semakin meningkat memaksa sesetengah dari kita agar memerah keringat agar dapat menyiapkan keperluan keluarga.

Bagi mereka yang baru dengan dunia bisnes tentunya mash banyak perkara yang anda telah terlepas pandang.

Namun jika bisnes telah menjadi semakin rapat dengan anda, baharu lah anda akan dapat tahu peluang-peluang berniaga yang sempoi dan rupanya tidaklah sesusah mana untuk memulakan bisnes sendiri.

Baca:  Bagaimana anda boleh jalankan bisnes tanpa perlu berada di kedai sepanjang masa?

Malah sesetengah bisnes anda boleh mulakan tanpa ada produk atau modal sendiri yang beratus ribu jumlahnya yang mana anda belum tentu boleh mulakan jika tiada wang sebanyak itu.

Bisnes online dari rumah pula anda boleh mulakan dengan menjual produk orang lain sahaja.

Model bisnes lain adalah bisnes affiliate, selalunya produk digital.

Sekiranya anda minat produk fizikal, anda hanya perlu sertai dropship ie bermaksud anda promosi produk fizikal orang lain untuk diposkan dan dapat komisen.

Baca:  Mulakan perniagaan internet anda dengan affiliate

Untuk mulakan bisnes, anda perlu mencari senarai pembekal-pembekal yang dipercayai, berwibawa agar anda tidak mudah ditipu,  bekalan-bekalan yang anda puas hati kualitinya dan pelbagai macam lagi.

Kemudian bila dah ada produk tugas anda pulak kena mahir dengan penjualan produk. Ini adalah skill yang utama bila nak mula bisnes online.

Tanpa skill menjual, bisnes apa pun tak menjadi.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 4

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge