Mula bisnes online sebagai pendapatan tambahan

Anda sedang mencari-cari jalan untuk menambah pendapatan?

Dalam zaman yang semakin mencabar ini, menjalankan banyak kerja dalam satu waktu merupakan perkara lumrah yang perlu dihadapi dan ditangani.

Kos kehidupan yan semakin meningkat memaksa sesetengah dari kita agar memerah keringat agar dapat menyiapkan keperluan keluarga.

Bagi mereka yang baru dengan dunia bisnes tentunya mash banyak perkara yang anda telah terlepas pandang.

Namun jika bisnes telah menjadi semakin rapat dengan anda, baharu lah anda akan dapat tahu peluang-peluang berniaga yang sempoi dan rupanya tidaklah sesusah mana untuk memulakan bisnes sendiri.

Malah sesetengah bisnes anda boleh mulakan tanpa ada produk atau modal sendiri yang beratus ribu jumlahnya yang mana anda belum tentu boleh mulakan jika tiada wang sebanyak itu.

Bisnes online dari rumah pula anda boleh mulakan dengan menjual produk orang lain sahaja.

Model bisnes lain adalah bisnes affiliate, selalunya produk digital.

Sekiranya anda minat produk fizikal, anda hanya perlu sertai dropship ie bermaksud anda promosi produk fizikal orang lain untuk diposkan dan dapat komisen.

Untuk mulakan bisnes, anda perlu mencari senarai pembekal-pembekal yang dipercayai, berwibawa agar anda tidak mudah ditipu,  bekalan-bekalan yang anda puas hati kualitinya dan pelbagai macam lagi.

Kemudian bila dah ada produk tugas anda pulak kena mahir dengan penjualan produk. Ini adalah skill yang utama bila nak mula bisnes online.

Tanpa skill menjual, bisnes apa pun tak menjadi.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge