Nak belajar Bahasa Inggeris tapi tak tahu bagaimana?

Malu tak pandai Bahasa Inggeris?

Kenapa malu?

Semua orang ada potensi.

Tahukah anda bahawa jika saya campak anda di tengah-tengah Australia, United Kingdom atau Amerika Syarikat anda akan dapat belajar Bahasa Inggeris secara terpaksa dan secara automatik.

Kenapa di sini susah nak faham tapi tiba di sana tiba-tiba jadi terpaksa faham?

Sebabnya anda tiada pilihan.

Nak survive perlu berkomunikasi dengan orang lain dan dengan cara ini anda terpaksa belajar untuk faham.

Paling simple bila time makan, perut lapar dan berkeroncong takkan nak duduk diam dan tunggu makanan sampai kan.

Atau pun anda nak pergi ke satu tempat dan tak tahu arah.

Gerenti anda akan tanya orang macammana nak pergi ke sana.

Jadi bagaimana pula nak belajar Bahasa Inggeris disini.

Sebenarnya kita dari kecik dah belajar bahasa ni cuma kita perlukan sedikit touch up sahaja.

Macam saya cerita kat atas, kita semua dah ada potensi itu cuma kita perlu sedikit bantuan belajar.

Camner?

Balajar Bahasa Inggeris dengan tengok youtube!

Menarik kan.

Hits: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge