Nak bisnes baju kurung siap ?

Saya percaya anda yang sedang membaca artikel ini tentu sedang menimbang-nimbang untuk membuat bisnes dengan baju kurung.

Tahukah anda bahawa…

Dianggarkan setiap golongan wanita melayu di Malaysia mempunyai sekurang-kurangnya sehelai baju kurung. Ianya menjadi baju rasmi pekerja wanita kerajaan dan menjadikan mereka sebagai orang yang paling banyak baju kurung. 5 hari bekerja = 5 helai baju kurung. Takkan nak pakai baju sama setiap hari!

Peningkatan mendadak 10 hingga 20 kali ganda bila tiba musim perayaan seperti Hari Raya Aidilfitri. Kini golongan atau bangsa lain juga memakai baju kurung! Terdapat pelbagai jenis baju kurung yang wujud di pasaran. Tidak kurang dari 10 jenis baju kurung termasuk rekaan dan jenis kain.

Penjual baju kurung di Masjid India Kuala Lumpur memperolehi pendapatan bersih RM15,000 hingga RM30,000 pada bulan Ramadan! Walaupun begitu ramai penjual baju kurung, permintaan produk ini saban hari semakin tinggi. Tidak ada istilah tidak boleh jual. Semuanya pasti laku! Keuntungan bisnes baju kurung boleh mencecah 100% hingga 300% bergantung pada jenis baju kurung, lokasi anda menjual dan beberapa faktor lain!

BACA:  Teknik pantas jual produk di Facebook dengan cara validate

Kebanyakan daripada orang (medium to low profile customer) lebih suka membeli baju kurung yang telah siap. Malas nak tempah-tempah! Peluang untuk anda buat duit RM1500 hingga RM4500 sebulan dengan baju kurung adalah tersangat cerah! Malah sebenarnya boleh dapat lebih tinggi lagi daripada keuntungan yang saya nyatakan.

Bisnes baju kurung sekarang adalah baju kurung siap dan bukan macam bisnes dulu-dulu. Jika dulu nak mulakan bisnes baju kurung mesti ada mesin jahit, kena belajar dan masuk kelas menjahit atau kena upah orang menjahit, kena tahu trend fesyen baju kurung semasa dan kena ada kedai melainkan anda buat bisnes kampung di mana pelanggan adalah jiran-jiran sahaja. Tapi untuk mulakan bisnes baju kurung sekarang anda tidak perlu semua itu kerana bisnes yang anda akan ceburi adalah baju kurung yang dah siap!

BACA:  Promosi berjaya hanya apabila dibuat secara konsisten

Dan berita baiknya anda boleh sertai bisnes baju kurung dengan untung 100%. Bagaimana boleh begitu? Biar saya beri contohnya:

 

(a) Baju kurung cotton siap

Harga kos = RM45 sehelai

Harga Jual = RM90 sehelai

Harga butik = RM120 sehelai

 

(b) Baju kurung satin siap

Harga kos = RM55 sehelai

Harga jual = RM110 sehelai

Harga butik = RM150 sehelai

 

(c) Baju kurung manik siap

Harga kos = RM80 sehelai

Harga jual = RM180 sehelai

Harga butik = 200 sehelai

 

Selain bisnes baju kurung anda juga berpeluang untuk menyertai tujuh (7) jenis bisnes lain setelah anda ceburi bisnes baju kurung siap ini. Apakah tujuh jenis bisnes tersebut? Ianya adalah bisnes baju melayu, bisnes jubah/abaya, bisnes blouse wanita, bisnes kain pasang, kain ela, bisnes telekung, bisnes aksesori wanita dan bisnes tudung juga. Dengan cara ini anda boleh mempelbagaikan jualan produk dan tidak bergantung hanya oada satu oeroduk sahaja. Tapi di sarankan anda fokus pada satu bisnes sahaja dulu sebagai permulaan.

BACA:  Harga ayam melambung RM25 seekor di Kelantan

Anda tidak perlu risau dengan bisnes baju kurung siap ini, Ini kerana modal yang diperlukan sangat minimum, cara menjual juga mudah dan akan ditunjukkan caranya dimana nak dijual dan kepada siapa anda patut menjual, pembekal tidak ada masalah dan dah sedia ada tinggal anda ambil sahaja dan jual dengan harga pasaran yang mampu berikan pulangan yang baik.

Nak Sertai bisnes baju kurung siap? Klik di sini

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: