Nak buat iklan kat Facebook tapi tak pandai nak tulis?!

Jangan pening-pening.

Bukan korang saja ada masalah ni. Aku pun sama. Kalau kata tak pandai nak tulis langsung nampak sangat pulak teruknya.

Tapi nak buat ayat menjual bagi menarik dalam Facebook tu yang tak berapa nak jadi. Haishhh!

Tulis kang, aku yang like aku yang komen. Kawan-kawan lain buat macam tak nampak je post aku. Diorang nampak aku rasa tapi tak tau nak like ke tak sebenarnya.

Baca:  Pengaruh softselling untuk mempromosikan produk makanan

Nak menjual dalam Facebook ni ada seni dan budaya dia. Bukan boleh main hentam je. Memang hampeh la.

Cara dia kena bercerita dalam Facebook kita ni. Baru la orang nak baca.

So cara paling mudah kalau tak pandai nak buat cerita, korang cuba tengok post story orang lain. Tapi tak syok pulak copy copy je. Yang penting korang tau nak adjust balik ikut kesesuaian produk dan situasi memasing.

Baca:  4 contoh ayat power untuk promosi produk

Kalau korang nak tau aku baca 176 Template Copywriting The Story Selling yang orang dok guna ni.

Mudah wehh.. Korang copy, edit dan paste template mana yang sesuai, ejas la sikit bagi tambah gula dan garam perasa secuku rasa, lepas tu post story korang kat Facebook.

Tak payah pening-pening kepala.

Setel masalah aku bab-bab nak buat ayat-ayat ni. Lega aihh..

Hits: 20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Popups Powered By : XYZScripts.com