copywriting

Nak jual produk online kuruskan badan ayat iklan mestilah power

Sharing is caring

Mesti biasa dengar jika nak jual produk kat facebook, iklan mesti power!

Ini adalah contoh ayat jual ubat kurus, bermacam jenis iklan boleh di buat antaranya :

Iklan no.1 : Kuruskan badan dalam 2 minggu tanpa bersenam dan berlapar!

Iklan no.2 : Turunkan berat badan dalam 2 minggu tanpa berlapar dan bersenam!

Iklan no.3 : Tanpa bersenam dan berlapar, anda boleh kurus dalam 2 minggu!

Baca:  Nak bisnes tapi tak suka menjual?

Sebenarnya ayat iklan kat atas ok dah cuma tak power.

Ketahui ayat iklan yang power dengan tukar iklan jadi mcm ni :

“Anda nak tak pakai kembali jeans saiz 27 anda yang dah lama tersimpan dalam almari tu?.”

Anda nampak tak perbezaannya?…iklan lebih natural, tak nampak sangat nak menjual…

Realitinya, pengguna fb dah muak melihat masalah itu dari sudut yang sama.

Baca:  4 Ayat Copywriting Tingkat Jualan

Hari-hari disuapkan dengan iklan “GEMPAK” dari pelbagai peniaga.

Tekniknya simple.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 51

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

4 Comments on “Nak jual produk online kuruskan badan ayat iklan mestilah power”