Nak pandai English kena mula seawal umur empat (4) tahun

Rata-rata orang Melayu kurang pandai English.

Tak fasih.

Kurang faham English.

Tapi jangan salah faham English bukan segalanya.

Cuma English ni kalau kita pandai adalah satu advantage juga.

Macam perkara teknikal juga jika nak pandai kenala praktis selalu.

Lebih baik mula dari awal.

Lagi awal lagi bagus.

Tahu tak budak-budak ni otak dia macam sponge yang boleh serap apa sahaja yang di ajar.

BACA:  3 Teknik Langsai Hutang Pinjaman dalam Masa 5 Tahun

Mungkin kita tak sedar tapi disinilah mulanya perlu ambil tindakan mendidik anak.

Berbanding mata pelajaran lain yang boleh diajar sewaktu dewasa, English ni tak semua boleh serap.

Tapi untuk beri anak kita pendedahan awal boleh je hantar mereka ke tadika aliran English.

Biar dia cakap English kat sekolah tadika.

Confirm dia akan ajuk-ajuk cakap cikgu dan hasilnya memang boleh bertutur dalam English.

BACA:  Jaga-jaga perangkap agen

Tapi jika takde tadika English di kawasan rumah, anda sendiri boleh bercakap English dengan anak dirumah.

Belajar English

Tapi jika anda tak pandai English namun nakkan anak berani dengan English dan kawasan rumah pun tadika English pula tak available, kita boleh ajar anak tonton rancangan kanak-kanak berbahasa English untuk biasakan anak dengannya.

Semasa anak kita kecil nilah masanya kita boleh buang ketakutan dia dengan English.

BACA:  Anak anda di Tadika masih belum tahu membaca?

Pasti anda akan terkejut dengan kuasa otak sponge yang ada pada anak anda.

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: