kesihatan

Nak tahu ubat yang boleh tahan sakit Gout?

Sharing is caring

Ayah saya seorang pesakit gout. Beliau memang seringkali makan ubat tahan sakit gout setiap kali mengalami rasa sakit yang tiba-tiba datang tak menentu masanya. Ubat ini selalunya beliau akan beli di farmasi. Memang confirm sakit gout tu boleh hilang dalam masa singkat.

Anda juga boleh ambil ubat ini sekiranya:

1. Takut nak jumpa doktor

2. Sanggup mengalami kerosakan buah pinggang (jangan sampai kena dialisis)

3. Nak hilang rasa sakit sekejap kemudian menanggung akibat sakit lain sepanjang masa

4. Dah tak sayang badan

5. Tak mahu sembuh dari gout

Sebenarnya kesan dari makan ubat tahan sakit ini, ayah saya mengalami kerosakan minor buah pinggang. Alhamdulillah, ianya masih berfungsi dengan baik setelah pemakanan ubat tersebut di berhentikan serta merta. Sehinggakan doktor ada sebutkan kemungkinan ayah saya perlu menjalani dialisis jika didapati kerosakan buag pinggang bertambah teruk. Syukur pada Allah swt, perkara itu tidak terjadi.

Jadi saya betul-betul nak nasihatkan agar pesakit gout di luar sana berjumpa doktor untuk menangani sakit gout ni dan jangan sekali kali ambil ubat tahan sakit tanpa nasihat doktor. Paling tidak pun cuba ubat tradisional dan herba sekiranya anda percaya sakit gout anda di tahap mula dan boleh disembuhkan.

Saya ada jumpa satu herba ni nampaknya ramai yang dah cuba dan ada kesan positif. Dikatakan herba ini boleh merawat gout. Please jangan ambil ubat tahan sakit tapi cubalah ubat gout. Fikirkan tentang pasangan dan anak-anak kita dan jangan fikir diri sendiri kerana nak hilang sakit cepat tetapi sakit lain pula yang datang nanti.

rawatan gout

NAK TAHU AYAT POWER APA NAK GUNA UNTUK TARIK RAMAI FOLLOWERS?

>> CONTOH AYAT POWER TARIK FOLLOWERS <<

 

 

Hits: 5

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

2 Comments on “Nak tahu ubat yang boleh tahan sakit Gout?”

  • Bapa saya pun ada sakit Gout. Makan ubat tu sekali sekala, beli di farmasi. Bapa bro makan ubat setiap hari ke?

  • bapa saya makan ubat tu setiap kali sakit. bila di makan dalam jangka masa yang lama dia akan datangkan kesan lain pula (side effects).