Nak tahu ubat yang boleh tahan sakit Gout?

Ayah saya seorang pesakit gout. Beliau memang seringkali makan ubat tahan sakit gout setiap kali mengalami rasa sakit yang tiba-tiba datang tak menentu masanya. Ubat ini selalunya beliau akan beli di farmasi. Memang confirm sakit gout tu boleh hilang dalam masa singkat.

Anda juga boleh ambil ubat ini sekiranya:

1. Takut nak jumpa doktor

2. Sanggup mengalami kerosakan buah pinggang (jangan sampai kena dialisis)

3. Nak hilang rasa sakit sekejap kemudian menanggung akibat sakit lain sepanjang masa

BACA:  Status Covid 19 Malaysia menurun setakat 17 April 2020

4. Dah tak sayang badan

5. Tak mahu sembuh dari gout

Sebenarnya kesan dari makan ubat tahan sakit ini, ayah saya mengalami kerosakan minor buah pinggang. Alhamdulillah, ianya masih berfungsi dengan baik setelah pemakanan ubat tersebut di berhentikan serta merta. Sehinggakan doktor ada sebutkan kemungkinan ayah saya perlu menjalani dialisis jika didapati kerosakan buag pinggang bertambah teruk. Syukur pada Allah swt, perkara itu tidak terjadi.

Jadi saya betul-betul nak nasihatkan agar pesakit gout di luar sana berjumpa doktor untuk menangani sakit gout ni dan jangan sekali kali ambil ubat tahan sakit tanpa nasihat doktor. Paling tidak pun cuba ubat tradisional dan herba sekiranya anda percaya sakit gout anda di tahap mula dan boleh disembuhkan.

BACA:  Status Covid-19 Malaysia terkini pada 10 April 2020

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

Saya ada jumpa satu herba ni nampaknya ramai yang dah cuba dan ada kesan positif. Dikatakan herba ini boleh merawat gout. Please jangan ambil ubat tahan sakit tapi cubalah ubat gout. Fikirkan tentang pasangan dan anak-anak kita dan jangan fikir diri sendiri kerana nak hilang sakit cepat tetapi sakit lain pula yang datang nanti.

BACA:  Manfaat Bawang Putih Bakar Superfood Yang Di Sebut Dalam Al Quran

[1-click-image-ranker]

2 thoughts on “Nak tahu ubat yang boleh tahan sakit Gout?”

  1. Bapa saya pun ada sakit Gout. Makan ubat tu sekali sekala, beli di farmasi. Bapa bro makan ubat setiap hari ke?

  2. bapa saya makan ubat tu setiap kali sakit. bila di makan dalam jangka masa yang lama dia akan datangkan kesan lain pula (side effects).

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: