life tazkirah

Niat sedekah kepada pelanggan dengan jualan gorengan, kuih hanya 10 sen sebiji mengubah kehidupan pasangan

Sharing is caring
58 / 100

KULIM (Bernama): Sebuah pasangan yang telah berkahwin tidak menjangka niat sedekah mereka untuk menjual dan kuih pada 10 sen setiap satu boleh mengubah hidup mereka, membebaskan mereka dari kesusahan kewangan. Nurul Syafini Abd Manap, 35, bersama suaminya, Mohd Hasmi Idris, 39, mula menjual pelbagai jenis gorengan dan kuih-muih di gerai mereka di Jalan Keranji di sini dua bulan yang lalu.

“Sebelum ini, kami tidak pernah mempunyai wang yang cukup untuk membayar sewa atau malah perbelanjaan persekolahan anak-anak kita sebagai suami saya bekerja sebagai seorang Pembantu kedai yang memperolehi di antara RM30 dan RM40 sehari.

Baca:  Kehidupan Ini Satu Perjalanan Singkat Menuju Kampung Akhirat Yang Abadi

“Tetapi oleh kerana saya dan suami saya membuat keputusan untuk menjual gorengan 10 sen, Alhamdulillah, kehidupan kami bertambah baik.
“Sentiasa ada wang, mungkin kerana niat kami untuk buat kebajikan terhadap pelanggan, walaupun keuntungan kami tidak banyak,” katanya kepada Bernama di sini pada hari Ahad (12 Mei).

“Setiap hari saya dan suami saya akan membuka gerai 4 pm dan pada kira-kira 6 pm, semua gorengan dan kuih-muih seperti karipap, donat, ‘onde-onde’, ‘kuih kacang’, ‘cucur badak’, bayam, ‘sosej gulung’, popiah goreng, ‘cekodok pisang’, dan ‘jemput-jemput jagung’ akan dijual dalam tempoh dua jam,” kata ibu kepada enam. Mohd Hasmi berkata beliau lebih awal telah membantah cadangan isterinya untuk menjual gorengan dan kuih pada 10 sen setiap satu kerana tidak membuat keuntungan.

Baca:  Amalan sedekah itu ajaib boleh panjangkan umur

Walau bagaimanapun, beliau menambah bahawa dialah sekarang berterima kasih kerana pengorbanan mereka telah berhasil kerana permintaan yang tinggi.

Mohd Hasmi berkata mereka perlu memberikan antara 2,000 dan 2,500 keping setiap hari untuk jualan dan tempahan pelanggan. -Bernama

— BERNAMA (@bernamadotcom) 12 April 2019

Baca lanjut di: www.msn.com

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 1

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge