pemasaran fb

Pelbagaikan cara promosi page facebook

Sharing is caring

Ramai orang tahu untuk buat atau hasilkan page facebook tapi ramai juga yang tidak tahu bagaimana untuk promosikan page tersebut. Page facebook adalah ibarat branding produk anda. Tiada promosi bermaksud tiada trafik dan tiada orang pun yang tahu keujudan bisnes anda di facebook.

Saya cuba senaraikan beberapa pilihan teknik untuk anda gunakan bagi mempopularkan page facebook anda:

1. Cara yang paling mudah dan percuma ialah dengan menjemput rakan-rakan facebook anda untuk like page anda terlebih dahulu. Ada dua cara untuk merealisasikan teknik ini.

Baca:  Promosi berjaya hanya apabila dibuat secara konsisten

Pertama iaitu teknik yang lebih friendly dan berhemah dan lebih di sukai iaitu update status anda di wall secara santai dan di hujung status tersebut tag page anda atau letak linkpage anda.

Kedua ialah dengan pergi kepada page anda dan tekan ‘invite friends’. Jika yang pertama dari anda update dari akaun facebook, Cara kedua anda invite friends dari dashboard page itu sendiri. Cara ini lebih berterus terang dan direct. Mungkin ada yang tidak suka. Di sarankan agar anda guna cara ini dengan cara santai dan lebih friendly.

Baca:  3 Cara Promosi Dengan Facebook Fanpage Berpengaruh Naikkan Jenama Anda

2. Cara agak tak mudah dan percuma – Blog

3. Cara pantas dan berbayar – FB ads

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 6

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge