Mulakan pemasaran internet dengan low competition keyword

Jika anda mempunyai perkhidmatan untuk dipasarkan secara online cara yang paling mudah untuk mula adalah dengan menggunakan keyword yang mempunyai persaingan yang rendah dan carian yang sederhana (>100).

Tujuannya adalah untuk mudah menaikkan ranking blog atau website yang anda gunakan sebagai platform pemasaran. Gunakan keyword tersebut sebagai tajuk blog dan tajuk post.

Setelah dapat menarik trafik untuk permulaan anda boleh trial and error untuk guna keyword yang rendah persaingan tetapi lebih banyak carian (>500).

Anda akan dapati trafik bertambah.

Seterusnya tukar keyword peringkat demi peringkat untuk trafik yang lebih tinggi (>1000).

Cara ini adalah cara malas dan ianya perlukan kesabaran dan tak sesuai bagi mereka yang selalu nak cepat.

Bagaimana nak tau keyword yang sesuai digunakan?

Cara yang paling mudah ialah lihat keyword sedia yang digunakan oleh pelawat blog anda yang mereka taip di injin carian bagi menemui blog anda. Kemudian periksa keyword tersebut di keyword tool untuk mengetahui jumlah carian bagi keyword tersebut dalam sehari.

Sekiranya jumlah carian melebihi 100 carian sehari maka ia sesuai sebagai permulaan namun jika carian adalah sangat rendah anda perlu cari keyword yang bersamaan dengan jumlah carian yang lebih tinggi. Lagi satu perkara penting, keyword mesti menggambarkan perkhidmatan yang anda sedang usahakan. Jika tidak, usaha anda akan menjadi  sia-sia sahaja.

Hits: 1

4 thoughts on “Mulakan pemasaran internet dengan low competition keyword

  1. Pingback: khoa hoc seo

  2. Pingback: cloud storage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge