Perniagaan affiliate dengan program Amazon Associates

Anda pasti berminat dengan program affiliate Amazon. Jika tidak masakan anda sedang membaca artikel yang saya tulis ini kan. Ramai orang boleh mendaftar dengan Amazon kerana ia percuma dan tiada isu bagi mereka yang dah bergelar agen affiliate Amazon. Anda berminat tapi tidak tahu cara mendaftar? Jangan risau ianya semudah anda mendaftar email sahaja.

Isu yang paling utama ialah bagaimana nak promosi produk Amazon ini. Dengan  kata lain nak tarik trafik ke arah produk Amzon yang mempunyai link affiliate anda itu yang menjadi persoalan pokoknya. Terlalu banyak pilihan sebenarnya tetapi anda mesti cari cara yang sesuai dengan ‘jiwa’ anda. Ok antaranya cara promosi yang orang gunakan ialah Youtube, Facebook, blog, website, minisite, mini e-store dan banyak lagi cara lain yang tak terkata banyaknya mengikut kreativiti masing-masing.

BACA:  Agen affiliate, kerja tambahan online yang sesuai, mudah dan praktikal

Cuma untuk artikel ini saya ingin ceritakan satu teknik yang biasa digunakan untuk promosi produk Amazon affiliate ini. Cuba anda lihat satu contoh untuk satu produk yang saya nyatakan kat bawah ni.

[simpleazon-image align=”center” asin=”B00FEIUVZC” locale=”us” height=”471″ src=”http://ecx.images-amazon.com/images/I/51wAZfAnERL.jpg” width=”500″]

Yup, produk ini namanya ialah “Doc McStuffins Get Better Check-Up Table“. Sila lihat  bagaimana review produk ini dilakukan di link ini. Struktur artikel untuk promosi produk ini adalah terdiri dari:

1. Tajuk lengkap produk

2. Social sharing yang terdiri dari beberapa platform

BACA:  Pendapatan tambahan secara sambilan di rumah - benar atau palsu?!

3. Beberapa Video Youtube berkenaan reviu produk

4. Screenshot produk

5. Feature produk

6. Bla bla bla

Jika anda lihat betul-betul kesemua kandungan ini semua dikumpulkan dari pelbagai sumber dan di satukan menjadi satu komposisi yang unik apalagi domain yang digunakan sahaja sudah unik. Jadi Google sudah pasti tiada masalah dengan site sebegini.  Apalagi yang perlu dilakukan ialah dengan cari keyword yang bersesusaian dengan produk ini bagi audience di US misalnya dan buatkan artikel untuk dihantar ke direktori artikel untuk mendapat backlink.

Itu hanyalah satu cara promosi untuk satu produk sahaja. Amazon ada beribu-ribu lagi produk fizikal. Anda boleh pilih kategori apa yang anda suka atau kategori apa yang anda ada pengetahuan lebih contoh elektronik, komputer, gajet dan pelbagai lagi. Menarik ke?

BACA:  Amazon - Program Affiliate Produk Fizikal

Jika minat anda boleh dapatkan info pemasaran perniagaan affiliate amazon ini di internet dan salah satu tempat yang saya sarankan ialah di WebAffiliate Amazon.

How to start and make money With Amazon´s Affiliate Program
In this video i show you the basic steps how to start to make money with Amazon´s affiliate (associate) program. Click here http://affiliatesecretfornewbie.com/webaffiliateamazon/percuma/

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: