Promosi cara mudah dengan blog bergambar

Tak reti nak menulis ayat promosi?

Tak ada masa nak fikir ayat yang sesuai untuk buat promosi?

Masih ada cara untuk anda yang mempunyai pattern  cenggini.

Tahukah anda bahawa gambar boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda apabila anda tahu buat cara yang betul dengan menggunakan blog.

Ramai yang hanya tahu upload gambar tapi gambar yang ‘kosong’ tanpa isi tidak boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda. Inilah keistimewaan blog wordpress.

Tapi …

Syaratnya anda mesti ada blog wordpress.

Blog percuma pun ok tapi mesti wordpress.

Belum ada blog wordpress?

Daftar kat sini —> Sign up blog percuma wordpress.

OK. sekarang dah ada blog kan.

Anda akan buat promosi produk anda dengan menggunakan gambar-gambar produk yang ada.

Saya senaraikan beberapa tips promosi produk dengan gambar:

1. Gunakan gambar yang berlainan setiap masa. Walaupun produk yang sama, anda boleh ambil gambar dari pelbagai angle. Elakkan dari guna gambar yang sama. Google sukakan bende2 yang unik.

2. Elok guna gambar yang bersaiz sederhana kerana gambar yang bersaiz besar walaupun cantik nanti dia akan upload lambat di blog. Google tak suka gambar yang lambat keluar di blog. Anda boleh cuba lihat di blog. Jika gambar produk anda lambat nak keluar di blog maksudnya ia berat. So camner nak buat? Resize gambar anda sehingga ianya bersiaz sederhana dan mudah keluar di blog semasa anda surfing.

3. Akan sambung lagi yea. Dah tak sabar nak mempromosikan produk?

Cara Mempromosikan Produk

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge