affiliate trafik website website traffic youtube

Promosi produk affiliate dengan Youtube

Sharing is caring

Pada masa kini, kejayaan perniagaan dalam talian atau di luar talian bergantung bukan sahaja kepada yang kualiti trafik  ke laman web anda, tetapi sebahagian besarnya pada pengiktirafan sosial dan interaksi perniagaan anda mendapat, dan itu adalah satu fakta yang tidak dapat ditolak lagi.

Anda boleh mendakwa mempunyai perniagaan yang terbaik, produk atau perkhidmatan terbaik, tetapi jika anda tidak memberi gambaran sosial yang betul, perniagaan anda akan gagal! Adakah anda benar-benar mahu mendapatkan yang terbaik daripada yang paling hangat iaitu perkongsian video laman web anda sebelum ini tetapi tidak tahu bila atau bagaimana ia nak dibuat?

Adakah anda mencari-cari satu teknik trafik YouTube yang terbukti dan dipercayai, dan terkini? Adakah anda sudah mempunyai jumlah pelanggan YouTube dan tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengan mereka supaya anda tidak kehilangan mereka atau mendapati akaun anda ditutup?

Baca:  Promosi berjaya hanya apabila dibuat secara konsisten

Terdapat banyak fakta-fakta penting yang telah diketahui oleh orang sejak YouTube bermula.  Biar saya tunjukkan kepada anda beberapa fakta yang mengejutkan yang akan memberi kesan terhadap perniagaan anda dalam masa beberapa hari.

Menurut penyelidikan meluas telah mendapati bahawa 90% pengguna percaya kepada cadangan manakala hanya 14% yang mempercayai iklan!

Erik Qualman, pengarang Amerika Socialnomics , dan orang lain seperti dia, telah membuka mata kita dan membantu kita memahami kuasa besar media sosial dalam abad ke 21.

Beliau telah menyatakan bahawa socialnomics bermaksud, “Berita yang tersebar dari mulut ke mulut adalah merupakan steroid digital.”

Memandangkan orang mempercayai cadangan lebih daripada iklan, kita benar-benar perlu sedar bahawa maklumat yang betul perlu tersebar dalam keadaan viral melalui kuasa dari mulut ke mulut semasa ianya dikongsikan dengan semua orang.

Baca:  Tulis artikel untuk promosi produk affiliate

Mr Qualman telah mengajar kita bahawa ROI media sosial adalah bahawa perniagaan anda masih akan wujud dalam 5 tahun.  Pada hakikatnya, kita tidak mempunyai pilihan sama ada kita menggunakan media sosial; persoalannya ialah bagaimana kita melakukannya .

Kerana pasti jika kita tidak melakukan dengan betul, kita boleh melakukan beberapa kerosakan yang benar-benar buruk kepada perniagaan yang akan kekal selama-lamanya dan YouTube akan membantu anda untuk mengelakkan perkara itu dari terjadi!

Memperkenalkan —> Tips Belajar Affiliate

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 2

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge