bisnes makanan

Promosikan Perniagaan Restoran Makanan Anda Dengan Google Maps

Sharing is caring

Kajian menunjukkan bahawa kebanyakkan pelanggan restoran masa kini lebih gemar membuat survey secara lokaliti untuk mencari produk @ perkhidmatan @ restoran yang mereka inginkan.

Adakah anda tahu bahawa Google menawarkan maklumat tambahan didalam enjin carian mereka yang menunjukkan lokasi perniagaan-perniagaan beserta peta. Ini bermakna pada masa ini, sudah ramai orang mula mencari produk @ perkhidmatan melalui Internet mengikut lokasi @ lokaliti mereka sebelum mereka membuat keputusan untuk pergi ke lokasi yang sebenar.

Malah kini, jumlah carian yang dibuat melalui Telefon Pintar dan Tablet menaik dengan mendadak. Kajian menunjukkan pengguna Telefon Pintar dan Tablet ini juga membuat kajian melalui Internet dengan menggunakan gadget mereka sebelum membuat pembelian.

Oleh kerana teknologi Google+ Local menunjukkan lokasi dan peta didalam enjin carian Google mereka, perniagaan anda sudah tentu akan timbul apabila prospek membuat carian mengenai produk @ perkhidmatan anda di kawasan lokaliti anda.

Namun ia hanya akan berlaku apabila listing anda dinilai, disahkan dan dioptimasikan untuk mendapat ranking yang tinggi didalam enjin carian Google. Jika anda mengambil peluang terhadap perkembangan carian lokal dan mobile, jumlah prospek dan pelanggan anda akan meningkat secara mendadak.

Kini, semakin ramai orang mula mengambil peluang diatas kemudahan untuk membuat pembelian secara lokal. Fakta ini sahaja menjadikan Google+ Local sebuah alat pemasaran yang sangat hebat untuk mempromosikan perniagaan anda secara lokal.

Oleh itu, teknik SEO Lokal akan membantu perniagaan restoran anda untuk menjadi juara didalam enjin carian Google dan mengatasi pesaing-pesaing anda walaupun brand mereka lebih besar dari anda. Teknik ini amat mudah hanya dengan Google beberapa info anda sudah boleh membuatnya secara sendiri sahaja.

Untuk menambahkan lagi kekuatan promosi bisnes anda, copywriting adalah satu lagi cabang pengiklanan yang amat penting. Dengan copywriting pelanggan tidak akan jemu malah akan sentiasa menantikan update bisnes anda yang terkini. Ia adalah amat kritikal bagi menunjukkan kehadiran bisnes anda di mata umum sepanjang masa 24/7 ibarat bangun bola, tidur bola, mimpi bola, mandi pun bola. Dengan copywriting yang versatile dan bersahaja bisnes anda di pandang segar, evergreen dan sentiasa sedia memberi khidmat.

Klik sini —> Marketkan perniagaan restoran anda dengan vibrant

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 1

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge