Saya dah buat page fan…tapi tak ada like…

Hmmm….ini memang masalah global.

Setiap kali nak mula bisnes fb, mesti timbul soalan ni.

Saya dah buat fan page, dah buat fb ads tapi takde like pon?

Sebenarnya saya nak bagitau rahsia ni.

Kita boleh dapat like jika tak buat fb ads pon!

Haaa…..tak pecaya?

Biar saya pecahkan rahsia ni satu per satu.

Jeng…jeng…jeng…hihi

Antara cara-caranya:

1. Pilih bisnes atau topik yang orang suka.

Camni takyah promosi pun orang akan suka dan like.

BACA:  Perbetul mindset bila menjual di personal profile facebook

2. Dari topik/bisnes tadi fikirkan nama/keyword/perkataan yang catchy untuk dijadikan nama page.

Yang ini kadang kita kena buat eksperimen sikit.

Nama yang baik ialah bila kita search Google.com pun nama ni akan naik secara otomatik.

Bila mudah nak jumpa,

Lebih ramai orang lawat,

Lebih mudah nak dapat like.

3. Lengkapkan gambar profil dan butir-butir page fan kita.

4. Update status page kita.

BACA:  Cara promosi dengan video di facebook

Takde idea nak update?

Paling mudah ialah dengan share status orang lain.

Nak menarik perhatian mudah share gambar yang mengancam.

Nanti bila dah lama-lama bila ada idea bolehlah update idea original kita.

Lebih baik jika dah ada produk, boleh la update gambar produk.

Tapi jangan gambar produk je.

Selitlah dengan ayat-ayat softselling.

Jangan kata seli beli sekarang dan ayat-ayat hardselling seumpamanya ya.

BACA:  Bagaimana nak update status fb apabila nak promosi produk di facebook?

Nampak mudah tapi perlukan usaha dan kesabaran.

BILA RAMAI FOLLOWER IKUT, LEBIH RAMAI ORANG NAMPAK PRODUK ANDA DI FB!

NAK TARIK LEBIH RAMAI FOLLOWER AGAR LIKES DAN KOMEN POST PRODUK ANDA?

>> DOWNLOAD CONTOH AYAT POSTING PRODUK MENARIK PERHATIAN ORANG! <<

Yang eloknya belajarlah pemasaran facebook dengan tekun.

Leave a Comment

CommentLuv badge

%d bloggers like this: