contoh promosi

Siapa cepat siapa jawab dia la yang dapat customer

Sharing is caring

Pepatah perniagaan ada yang kata customer is king.

Tengok keadaan juga, kalau dah melebih-lebih kita pun meluat juga.

Tapi secara am dan secara general pepatah tu ada betulnya.

Alkisah.

Minggu lepas nak beli dua barang yang standard.

Tapi kita nak modify sikit barang tu jadi cari sana sini, tanya sana sini.

Ada supplier jawab, “Ntahlah, datang la kedai tengok”

Baca:  Bagaimana buat promosi untuk nak bina jenama perniagaan sendiri di Facebook Page?

Huhu….jenuh. Kita nak beli online tapi dia suruh datang kedai.

Supplier satu lagi bagitau, “Setahu saya barang ni standard, kenapa orang nak modify pulak?”

Hmmm…bukan dah bagitau ke kenapa tapi dia-dia buat tak tahu.

Supplier lagi satu, “zzzzz”. Tak jawab.

Tapi dalam banyak-banyak supplier tu memang khelass.

Dia siap jawab, dismantle barang tu tunjuk boleh modify dan emel gambar lagi.

Baca:  Contoh iklan promosi produk makanan dengan Instagram

So dengan siapa supplier mana saya beli barang tu?

Mestila dengan supplier yang paling last.

Pengajarannya, bagaimana nak pelanggan beli dari kita?

Jawapannya ialah dengan beri apa yang pelanggan mahu.

Huhu….

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 4

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge