Korang tahu tak sebab apa korang iklan dekat Facebook krik .. krik

Nak share sket.

Korang tahu tak sebab apa korang iklan dekat Facebook korang lepas tu krik krik?

Sebab direct sales! Direct sales orang tak suka!

Sapa nak tengok iklan? Memang tak lah.. Kecuali letak orang lawa pakai tudung dengan baju raya atau orang kaya bersusun kereta sport dalam garaj tapi banyak bersedekah.

Orang lagi suka baca kisah-kisah hal orang ni. Barulah layan, syok nak mengomen, like dan share bagai.

Masalahnya, macam mana nak buat cerita hal orang sebarkan yang baik-baik dan digabungkan dengan iklan?

Tak perlu susah payah nak pikir benda ni semua sampai boleh darah tinggi.

Korang guna sajalah template storytelling yang siap sedia dengan cerita dan ayat jualan.

Template yang salut tepung tu kan? Bukan .. salah tu.

Tu Tempura. Ni template. Template benda yang dah ready format. Korang hanya perlu ikut flow yang dah disediakan sahaja.

Siap. Ye dah siap. Tak pecaye?

Nak tau lebih-lebih, korang tengok dan baca dan lepas tu tiru je template storyselling yang dah siap tu.

Takyah dah pening pening kepala time puasa PKP pulak tu.

Kan senang!

Hits: 31

5 ciri ayat copywriting yang buat emosi prospek sentap

Memang tidak dapat dinafikan lagi ayat copywriting akan speed up kan lagi sales korang ke tahap yang lebih tinggi dengan hanya apply beberapa ayat iklan yang sesuai. Teknik penulisan copywriting yang digarap hasil dari contoh dalam kajian case study sebelum-sebelum ini. dengan format dan struktur copywriting yang cukup berpengaruh dan proven sukses.

5 ciri ayat copywriting yang berpengaruh:

Ciri #1

(✔) Teknik copywriting yang menyentap

Teknik storytelling yang proven mampu menusuk ke emosi & perasaan prospek, sampai dia kata, ”SAYA NAK SEKARANG JUGA!”. Mampu membuatkan whatsapp korang ”hang” dengan orang berdesup nak PM tepi.

Ciri #2

(✔) Cara buat copywriting mantap buat korang dipercayai

Inilah cara yang digunakan oleh pakar-pakar copywriting dunia termasuk lah para bisnes owner untuk melariskan jualan mereka. Dengan cara ni juga, buatkan prospek tak sabar untuk miliki produk korang.

Ciri #3

(✔) Buying trigger

Inilah antara elemen terpenting untuk mempengaruhi prospek untuk membeli produk korang. Jika elemen ini tak masuk dalam copywriting korang, dia umpama macam takde seri.

Ciri #4

(✔) Headline yang betul pasti memikat

Untuk memikat hati sang prospek, sudah pasti ler headline kena betul sentapkan hati prospek. So, dalam buku ni, ada 3 jenis headline yang akan buatkan prospek anda tak tido malam kalo tak membeli produk korang

Ciri #5

(✔) Teknik copywriting yang betul di fesbuk

Ramai bisnes owner yang kecundang time close sales dengan pantas sebab guna copywriting yang tidak betul-betul menyentap hati prospek. So, lepas ni, tiada lagi masalah untuk anda sentapkan prospek sekiranya korang gunakan ayat copywriting yang sentap emosi pelanggan.

Hits: 113

Apa ayat iklan copywriting nak guna untuk promosi produk bisnes 2020?

Featured

Tak semua orang gifted bila menulis apalagi menulis iklan bisnes ayat copywriting bila nak promosi produk.

Dan orang yang pandai buat ayat copywriting ni pun rupanya dah pergi training. Tak semudah itu nak mengarang ayat copywriting ni melainkan memang berbakat. Jadi jangan heran jika korang terpinga-pinga dan terkial-kial bila excited nak jual produk tapi tak boleh nak buat ayat copywriting.

Cerita pasal bisnes online pula dengar kata orang memang mudah tapi jangan ambil mudah sebab nak bisnes online kena ada kemahiran menulis ayat untuk promosikan produk di media sosial. Bisnes online tak sama macam bisnes pasar malam, longgok barang atas meja lepas tu teriak, jual jual jual. Barang depan mata pelanggan. 

Bisnes online tak sama dan tak nampak barang sebenar. Hanya boleh tunjuk gambar dan tulis teks untuk ceritakan hal berkaitan produk yang dijual.

Kita boleh tengok berapa punya banyak iklan di fb grup yang seller buat untuk jual pelbagai produk tapi respon kebanyakannya suam suam kuku. Namun at least mereka dah cuba tapi bagaimana pula jika kita baru nak mula, memang agak sukar nak keluar idea nak tulis ayat.

Perlukan pengalaman dan lama lama praktis baru jadi kemahiran atau skill. So nak bisnes online bukan setakat ada produk je tapi kena tahu nak menjual dan nak offer produk kepada pelanggan.

Jika ada dua seller yang menjual barang yang sama contohnya minyak wangi, orang yang guna contoh ayat iklan minyak wangi yang menarik dengan membayangkan tarikan, bau, keselesaan, kesegaran minyak wangi akan punya kelebihan dan akan lebih mudah menarik perhatian berbanding seller yang hanya post gambar produk minyak wangi sambil mengharap orang akan membeli.

Untuk dapatkan skill copywriting ada 4 cara. Samada kita belajar sendiri dengan tengok contoh ayat seller lain, pergi training copywriting, upah copywriter atau guna software/robot copywriting. Satu lagi skill yang ramai orang belum tahu, iaitu dengan kuasai formula menulis copywriting yang menarik ni juga akan bantu anda buat ayat copywriting jadi lebih mudah.

Anda boleh dapatkan formula tulis ayat iklan copywriting bagi membantu anda mengarang ayat jualan secara langkah demi langkah untuk menjual di media sosial dan tunjukkan anda bagaimana untuk membuat post iklan yang mampu menarik perhatian follower-follower anda untuk membeli.

Hits: 4071