kereta import

Tanda-tanda awal kena tukar bateri kereta jangan sampai kong tengah jalan

Sharing is caring

Selalunya bateri yang semakin merosot prestasi akan sebabkan ketidakstabilan voltage dalam sistem wiring kereta.

Jadi bila bateri lemah akan efek macam-maca yang kita boleh rasa sendiri:

  1. Kereta terasa berat
  2. Injin tak smooth
  3. Pertukaran gear pun rasa kasar
  4. Akhirnya pagi macam susah nak start
  5. Tengahari mudah sikit sebab pagi dah jalan
  6. Esok pagi kembali sukar sikit nak start
Baca:  Toyota Ipsum memang cun!

Seeloknya jangan tunggu last minit.

Pergi je bengkel, pomen ada meter khas yang boleh cek bateri.

Tengok jarum tu kalau dah kurang dari separuh, seeloknya tukar bateri on the sport.

Jangan ambil risiko bateri kong tengah jalan.

Apalagi kalau umur bateri dah cecah lebih dari setahun.

Lebih dari setahun tu kira bonus.

Baca:  MPV Mitsubishi Delica D:5 kini diperkenalkan di Jepun

Jangan sampai tunggu jadi 2 tahun pulak kecuali jika terlebih berani.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> MUAT TURUN CONTOH AYAT COPYWRITING PERCUMA <<

 

 

Hits: 23

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge