Teknik pemasaran menggunakan blog

Teknik pemasaran menggunakan blog patut digunakan oleh setiap marketer. Saya sentiasakan tekankan teknik ini kerana ianya boleh membantu kempen pemasaran anda secara automatik, 24/7 secara berterusan.

Walaubagaimanapun, ada syaratnya. Anda mesti tahu SEO agar blog post yang anda buat mengandungi keyword yang jika tidak tepat pun masih relevan dan sentiasa berada dalam page pertama carian google atau mempunyai carian yang paling banyak..

Keyword 1

Keyword 2

Dengan cara ini segala usaha anda update blog tidak menjadi sia-sia belaka. Apa itu SEO?

SEO ni banyak parameternya. Salah satu yang disebutkan tadi ialah keyword yang sesuai. Lihat contoh diatas. Jelasnya keyword 1 menjana trafik lebih banyak dari keyword 2. Jadi pemilihan keyword adalah penting dalam teknik pemasaran menggunakan blog.

Anda boleh mengetahui banyak lagi trik SEO yang mudah dengan belajar membina blog dengan klik sini —> Mudahnya berblog.

Hits: 1

This entry was posted in bisnes internet and tagged by Azam Mohd. Bookmark the permalink.

About Azam Mohd

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge