Tingkatkan Likes Naiklah Jualan di Facebook Fanpage

Pada tahun 2017, sudah terdapat hampir 2 billion manusia di seluruh dunia yang menggunakan facebook! Manakala pengguna facebook di Malaysia pula, ianya kini sudah mencecah lebih dari 20 juta pengguna! Dimana, sebilangan besar penggunanya ialah mereka yang berumur 25 hingga 44 tahun.

Golongan ini adalah merupakan golongan yang mempunyai kuasa membeli yang sangat kuat! Mereka kebanyakkan sudah bekerja dan sudah mempunyai wang & akaun bank sendiri untuk berbelanja.

Jadi, adalah amat rugi jika anda tidak memasarkan produk anda menggunakan facebook!

Walaupun di facebook terdapat pengguna yang sangat besar yang boleh anda sasarkan untuk menjual produk anda. Namun, secara realitinya, ramai yang masih gagal untuk memanfaatkan peluang tersebut. Ramai yang masih terpinga-pinga dan keliru tentang cara menggunakan facebook fanpage dengan berkesan untuk melonjakkan jualan mereka.

Antara masalah-masalah yang sering dihadapi adalah seperti:

Tak tahu nak bina fanpage yang terbaik dan kelihatan profesional. Selalunya bab ni memang kita pakai main hentam ikut apa yang kita tahu je. Janji siap.

Tak tahu nak kumpul dan naikkan jumlah like agar fanpage nampak berkredibiliti. Ramai yang minta kasihan dari kawan-kawan tolonglah like page sebab itu je cara yang kita tahu.

Tak tahu nak buat post yang dapat menarik minat orang untuk membeli. Lebih mudah buat post suruh orang beli, sila beli..gitu tapi rupanya lebih ramai yang lari ada la.

Tak tahu cara buat iklan yang betul untuk mendapatan jualan dengan pantas. Lebih banyaknya orang yang pakai hentam setting buat iklan janji jalan tapi rupanya buang duit je sebab target tak tepat.

Tak tahu cara nak berinteraksi dan close sale dengan mudah apabila sudah ada prospek yang berminat dengan produk yang dijual!

Walaupun Facebook dah sediakan semuanya masih ramai dari kita tak faham jika Facebook ni dah berjuta orang pakai dan tengok hari-hari kenapa aku tak boleh jual satu produk pun?

Disini terletaknya kebijaksaan kita untuk menguasai cara conversion yang betul. Tak boleh tamak nak menjual semua barang kepada semua orang. Memang tak akan sampai ke mana-mana. Untuk menjual kita perlu menjadi seorang Fanpage Superstar terlebih dulu. Buat diri anda dikenali, naikkan branding anda, bila dah cukup sinonim nama anda dengan produk yang dijual – disana baru la ada peluang untuk menjual.

Elak dari masuk-masuk Facebook je terus nak jual macam-macam walhal orang tak kenal pun.

Ingat ye. FB bukanlah pasar malam.

Hits: 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge