motivasi belajar

Tips didik anak malas belajar

Sharing is caring

Topik ini memang menarik minat mummy.

Walaupun mummy cikgu kat school tapi bila bab nak mendidik anak sendiri dirumah pun amatlah mencabarnya.

Mesti ibubapa kat rumah pun gitu juga ye.

Kat sekolah ok jer ada kelas ada jadual ada cikgu ada sistem lah katakan.

Kat rumah? Huh…memang kelam kabut dibuatnya jika takde sistem.

Bila takde sistem takde jadual takde pemantau ini yang akan jadi masalah.

Baca:  Nak belajar Bahasa Inggeris tapi tak tahu bagaimana?

Anak tak tau hala tuju sebab ibubapa tak set untuk mereka.

So, inilah yang jadi sebenarnya peranan ibubapa sangat penting.

Anak-anak bukan malas sebenarnya tapi tiada guidance.

Tugas ibubapalah yang set jadual dan set target untuk anak-anak.

Lepas tu baru lah anak-anak kena follow instruction dan perancangan.

Ibubapa tak boleh terus salahkan anak malas.

Baca:  Doa belajar untuk melancarkan dan memudahkan pembelajaran anak-anak agar menjadi lebih cemerlang

Mummy rasa ibubapa yang malas set example untuk anak mengikut menjadi malas.

Jadi dah tau kan apa nak buat?

Jom jadi parents yang berwawasan dan tahu halatuju agar anak jadikan kita contoh untuk diikuti.

In shaa Allah.

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 1

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge