cara guna ftp server

Tutorial Cara FTP

Sharing is caring

Tutorial cara FTP adalah sangat banyak boleh didapati dalam bentuk video jika anda layari laman video Youtube. Saya cuba mengumpulkan seberapa banyak video yang mungkin dan embed dalam blog saya yag tidak seberapa ini. Malah semua video yang saya kumpul dalam blog ini merupakan video orang lain yang saya embed secara percuma sahaja.

Jadi sebenarnya kita tidak ada alasan untuk mengatakan tidak ada maklumat dan tidak boleh buat. Saya sendiri juga banyak belajar dari laman video Youtube untuk tutorial cara FTP untuk melihat secara praktikal cara guna FTP.

Walaubagaimanapun, tidak semua orang suka tengok video. Pertama kerana kadang video tu nak load ambil masa dan lambat. Kedua, video tutorial yang dibuat terlalu panjang dan meleret menjadikan ianya bosan untuk ditonton. Ketiga, cara penyampaian yang kurang ummppph sehinggakan lepas seminit menonton kita dah masuk fasa menguap dan pelbagai alasan lagi.

Macam saya juga, walau dah tengok video percuma masih nak baca ebook jika ada perkara yang kita mudah lupa nak rujuk semula. Sebab itulah saya simpan senaskah ebook cara guna FTP.

Terpulang kepada cara masing-masing untuk memilih medium pembelajara yang sesuai bagi mereka. Yang penting kita dapat belajar dan mencapai tujuan yang dihajati dengan sempurna.

 

Hits: 7

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge

1 Comment on “Tutorial Cara FTP”