ayat power cara promosi contoh promosi copywriting

Waktu yang berkesan untuk update status marketing ayat power

Sharing is caring

Tips posting .

7.00-10.00am – masa ni biasanya orang mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab orang dah excited nak cuti keesokannya .

Post sesuatu yang bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm – masa ni orang mahu keluar lunch . Elakkan posting yang panjang . Mereka tak ada masa yang cukup nak baca !

Post sesuatu yang ringkas sahaja !

5.30-7.00pm – Orang balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat !

Baca:  Buntu buat promosi jangan sampai langgar dinding

Post sesuatu yang kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua orang tahu trafik sedang jem sekarang !

9.30-11.45pm – biasanya orang sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yang online sambil tengok TV . Ada yg menghadap handphone dan PC . Betul ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nak buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Orang dah mula masuk tidur .

Baca:  Cara promosi tadika yang akan mudah menarik perhatian membuka mata ibubapa

Share dan tag jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai orang nak bagi tahu tau !

Kredit to Sofea Ilias.

Mau Marketing Lagi Power?

 

NAK TAHU AYAT COPYWRITING APA NAK GUNA UNTUK JUAL PRODUK DI FACEBOOK?

>> LIHAT CONTOH FORMAT COPYWRITING <<

 

 

Hits: 16

Azam Mohd merupakan penulis yang suka berkongsi pelbagai tips untuk memberi inspirasi kepada pembaca supaya teruja dan mula bertindak ke arah mencapai apa jua impian dan dapatkan hasilnya. Jika dirasakan ada post yang menarik sila share kongsikan bersama yang tersayang dan kawan-kawan. Jangan lupa subscribe newsletter untuk dapatkan update terkini dari blog ini. Terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge